Επικαιρότητα

Βέροια: Καταδικάστηκε 63χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε 55χρονο

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σε φυλάκιση δύο ετών και δύο μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε τελεσίδικα 63χρονος, ο οποίος οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, τραυμάτισε θανάσιμα 55χρονο τον Δεκέμβριο του 2018, στη Βέροια.

Το θύμα φέρεται να βρισκόταν πίσω από κάδο απορριμμάτων, πάνω στον οποίο προσέκρουσε ο κατηγορούμενος οδηγός, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βγήκε εκτός οδοστρώματος.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, με αναγνώριση ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου, ενώ τον αθώωσε για εγκατάλειψη τόπου τροχαίου.

Ο 63χρονος εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά τη θανατηφόρα παράσυρση κaι όταν προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, υποβλήθηκε σε αλκοολομέτρηση, με θετικό αποτέλεσμα. Το θύμα κατέληξε ύστερα από νοσηλεία.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να αποφύγει ένα αγριογούρουνο που διέσχιζε το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί την παρουσία του θύματος στο σημείο. Αρνήθηκε δε, ότι οδηγούσε μεθυσμένος, λέγοντας ότι κατανάλωσε αλκοόλ αφού επέστρεψε στο σπίτι και πριν εντοπιστεί από την αστυνομία.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x