Επικαιρότητα

Βίντεο: Άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν 100 άτομα διασπάστηκαν από το «κυρίως σώμα» και επιτέθηκαν στην αστυνομία, η οποία έκανε χρήση της αντλίας νερού - Μεγάλες αντιδράσεις για τα σχέδια της κυβέρνησης.

Άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας σημειώθηκαν την Τρίτη (24/5) στις Βρυξέλλες, όταν μία ομάδα περίπου 100 ατόμων αποκόπηκε από τη μεγάλη πορεία που διεξαγόταν, εναντίον της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

inner

Σύμφωνα με αναφορές, στη διαδήλωση συμμετείχαν πάνω από 60.000 πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την πολιτική που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η βελγική κυβέρνηση, μειώνοντας παροχές, μισθούς και αφαιρώντας δικαιώματα των εργαζομένων. Περίπου 100 άτομα αποσπάστηκαν από το κυρίως σώμα της πορείας και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και καπνογόνα. Η αστυνομία απάντησε πετώντας νερό στους διαδηλωτές με ειδικό όχημα που μετέφερε αντλία νερού, με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά τα επεισόδια να γενικευτούν.

inner

Τα τρία μεγάλα συνδικάτα της χώρας αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης του Σαρλ Μισέλ να εφαρμόσει ένα πιο ευέλικτο εργασιακό ωράριο και καθεστώς. Η κυβέρνηση προωθεί ένα πλάνο 45ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, από τις 38 ώρες που ισχύουν στην παρούσα φάση. Επί της ουσίας δηλαδή, το πενθήμερο γίνεται εξαήμερο.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές υπήρχαν βουλευτές των αντίπαλων κομμάτων, αλλά και ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός του Βελγίου, Έλιο ντι Ρούπο.

inner

inner



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x