Επικαιρότητα

Βλάσσης στον ΣΚΑΪ: «Δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως – Πώς θα φτάσει στην Αθήνα»

Διαφορετική η διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός λόγω κορωνοϊού. Ποιός θα το παραλάβει από το Τελ Αβίβ, ποιός θα το υποδεχθεί στο Ελ. Βενιζέλος. Πού θα φυλαχθεί καθώς δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

Την διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν θα διανεμηθεί, εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Μάιρα Μπάρμπα και Γιώργο Ευγενίδη.

Εξήγησε πως φέτος, λόγω της συγκυρίας, το Άγιο Φως δεν θα το υποδεχθεί η χώρα μας «με τη λαμπρότητα και τις τιμές που του αρμόζουν», ωστόσο το πλέον σημαντικό είναι ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τις ισραηλινές αρχές, θα φτάσει κανονικά στην Ελλάδα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

- Αεροσκάφος της Aegean θα αναχωρήσει για το Ισραήλ. Σε αυτό θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του.

- Δεν θα κατεβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Θα λάβουν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που θα το φέρει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.

- Το αεροσκάφος θα επιστρέψει από το Τελ Αβιβ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

- Το Άγιο Φως θα υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

- Θα γίνει μια λυτή υποδοχή στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μεγάλες μπάντες.

- Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

«Για εμάς αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», «θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό», «δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Βλάσσης.
 
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x