Επικαιρότητα

Live – Βουλή: Ο Μητσοτάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Τσίπρα για την πανδημία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντά στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για την πανδημία

Στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για την πανδημία, απαντά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να έχει τελειώσει η πανδημία
Λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο και αναφερόμενος στις απώλειες από την πανδημία, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και απόκρυψη της αλήθειας», σημειώνοντας ότι έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες.

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι’ αυτά», είπε και πρόσθεσε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σαν να μην υπάρχει πια ο κορονοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας».

Καταλόγισε, δε, στην κυβέρνηση ότι «κρύβεται» και «κρύβει την αλήθεια και τον κίνδυνο» από τους πολίτες, δημιουργώντας ένα «κλίμα χαλαρότητας απέναντι στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής», ενώ την κατηγόρησε ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».

«Ευελπιστώ η συζήτηση να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για την κυβέρνηση» επεσήμανε και σημείωσε ότι από τον Αύγουστο και μετά η Ελλάδα είναι στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ξεπερνώντας σε απώλειες χώρες οι οποίες αποτελούσαν αρνητικό παράδειγμα. Έκανε, δε, λόγο για τρομακτική απόκλιση από τις υπόλοιπες χώρες ως προς τον ημερήσιο αριθμό θανάτων από τον Αύγουστο.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα «είναι μακράν τελευταία σε σύγκριση με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου στην εμβολιαστική κάλυψη». «Κάτι φταίει λοιπόν εδώ» σημείωσε, παρατηρώντας ότι στην Πορτογαλία η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει στο 88%. «Συγκρινόμαστε με χώρες της ανατολικής Ευρώπης» σημείωσε. Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ήταν λάθος η στρατηγική της καμπάνιας, σημειώνοντας ότι δεν καλούσε τους νέους να εμβολιστούν για να σώσουν τις ζωές τους, αλλά για να πάρουν 150 ευρώ και GB.

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί μετά από τόσους μήνες lockdown, το σκληρότερο στην Ευρώπη, μετά από τόση διεθνή εμπειρία, γιατί να είμαστε ξανά μέσα στο γκρεμό; Γιατί από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μόλις είδατε ότι χρειάζεται σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πετάξατε λευκή πετσέτα».

«Κανένας επιστήμονας δεν λέει ότι με το εμβόλιο τελειώσαμε. Οι μόνοι που το λέτε είστε εσείς» τόνισε και μίλησε για «υψηλό ποσοστό 12-14% εμβολιασμένων στις ΜΕΘ». Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στις αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στον ΕΟΔΥ, ενώ τόνισε ότι πολλοί ειδικοί εκφράζουν διαφωνίες για την άρση των μέτρων. Επεσήμανε, δε, ότι πρέπει και οι εμβολιασμένοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας. «Μέσα στον επικοινωνιακό σας παροξυσμό, αναδείξατε το εμβόλιο ως λύση για όλα» συμπλήρωσε.





Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x