Επικαιρότητα

Βρούτσης: Οι περικοπές των συντάξεων το 2019 δεν θα είναι οι τελευταίες

Υπάρχουν και άλλα κρυφά ληξιπρόθεσμα μέχρι 5.000 ευρώ, που σύμφωνα με τον τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, αποκρύπτονται από την κυβέρνηση.

Οι περικοπές στις συντάξεις έως και 18%, από 1/1/2019 δεν θα είναι οι τελευταίες, εκτιμά ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του στην Βραδυνή της Κυριακής.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το “εφεύρημα” της προσωπικής διαφοράς “στήθηκε” για να γίνει οριζόντια μείωση στους σημερινούς συνταξιούχους, πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και για περαιτέρω μειώσεις 2,1 δισεκατομμυρίων στο Ασφαλιστικό, μέχρι την ολοκληρωτική εξάλειψή της», σημειώνει ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση προαναγγέλλει ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει «δύο ιδιαίτερα θετικές διαρθρωτικές αλλαγές», που είχαν δρομολογηθεί από τον ίδιο, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια ανέστειλε καταγγέλλοντας. Πρόκειται για την απλοποίηση και κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, και επιπλέον για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του συνδικαλιστικού νόμου.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρει, επίσης, ότι πέρα από την «εκτόξευση» των ληξιπρόθεσμων των ασφαλιστικών ταμείων από τα 10,49 δισ. ευρώ το 2014, στα 22,49 δισ. ευρώ, υπάρχουν και άλλα κρυφά ληξιπρόθεσμα μέχρι 5.000 ευρώ, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποκρύπτονται από την κυβέρνηση.


Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x