Επικαιρότητα

Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη για τον επίδοξο βομβιστή του Μετρό του Λονδίνου

Η βόμβα ευτυχώς δεν εξερράγη λόγω δυσλειτουργίας του χρονοδιακόπτη. Ο δράστης Ντέιμον Σμιθ, που είναι αυτιστικός, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήθελε να κάνει μία φάρσα.

Σε 15ετή κάθειρξη καταδικάστηκε στη Βρετανία ο 20χρονος που τον περασμένο Οκτώβριο τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό σε συρμό του Μετρό του Λονδίνου.

Η βόμβα ευτυχώς δεν εξερράγη λόγω δυσλειτουργίας του χρονοδιακόπτη. Διαφορετικά, η έκρηξη κατά πάσα πιθανότητα θα είχε λάβει χώρα την ώρα της αποβίβασης επιβατών στο σταθμό του Βόρειου Γκρίνουιτς.

Ο δράστης Ντέιμον Σμιθ, που είναι αυτιστικός, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήθελε να κάνει μία φάρσα, όμως κρίθηκε ένοχος για κατοχή εκρηκτικής ύλης με πρόθεση.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο Σμιθ δεν είχε τρομοκρατικά κίνητρα, όμως τόνισε πως παραμένει επικίνδυνος, έχοντας παρασκευάσει σειρά αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Για τη βόμβα που τοποθέτησε στο Μετρό είχε χρησιμοποιήσει ένα ρολόι που κόστιζε δύο λίρες και οδηγίες που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο η αλ-Κάιντα.

«Η σοβαρότητα των πράξεών σου δεν μπορεί να υποτιμηθεί», σημείωσε ο δικαστής κατά την ανακοίνωση της ποινής.

Επισήμανε πως η Βρετανία ζει πλέον υπό τη σκιά του φόβου λόγω βομβιστικών επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο, όπως αποδείχτηκε από επίθεση στο Μάντσεστερ στις αρχές της εβδομάδας.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x