Επικαιρότητα

«Δεν πιεζόμαστε, περιμένουμε την εξειδίκευση και αποφασίζουμε» απαντούν οι αγρότες της Νίκαιας στον Μαρινάκη

«Ξέρουμε ότι δεν θα φύγουμε από εδώ με άδεια χέρια, πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να αφήσουν τα plan b και τα plan c», λένε οι αγρότες

Στάση αναμονής έως και την Τετάρτη τηρούν οι αγρότες στη Νίκαια, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, πως «δεν πιεζόμαστε» και ότι «η πανελλαδική απόφαση για κλιμάκωση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση».

Στο εκ νέου κάλεσμα για διάλογο του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας διακρίνουν, όπως λένε, αμηχανία στις τάξεις της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι θα περιμένουν έως την Τετάρτη ώστε να ακούσουν την εξειδίκευση των μέτρων και, εν συνεχεία, θα συνεκτιμήσουν όλοι μαζί για το αν θα υπάρξει παράθυρο διαλόγου ή όχι.

«Την Τετάρτη που η κυβέρνηση θα κάνει εξειδίκευση των μέτρων θα τα συζητήσουμε όλοι μαζί σαν ένα μπλόκο και ανάλογα θα καθορίσουμε τη στάση μας. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα γίνονται συνελεύσεις για να ενημερώσουμε για την απόφαση της κλιμάκωσης, Πέμπτη και Παρασκευή», σημείωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σύμφωνα με το thesspost.gr.



Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση τη μαζική συμμετοχή αγροτών στην Τρίτη στην πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα.

«Η απόφαση από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Και φαίνεται από τις δηλώσεις και του κυβερνητικού εκπροσώπου που προσπάθησε σήμερα να ενεργοποιήσει για ακόμη μια φορά κοινωνικό αυτοματισμό απέναντι στους αγρότες αναφέροντας όπως λέει θεωρίες περί ξυλόλιου ενώ όλη η κοινωνία ξέρει ποιος κλείνει τους δρόμους. Θέλουμε να του πούμε ότι 4.000 – 5.000 τρακτέρ είναι μόνο στη Θεσσαλία», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Αντέχουμε. Εμείς δεν νιώθουμε πίεση, εμείς έχουμε υπομονή. Ξέρουμε ότι δεν θα φύγουμε από εδώ με άδεια χέρια, πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να αφήσουν τα plan b και τα plan c, να ικανοποιήσουν τουλάχιστον τα βασικά μας αιτήματα, που είναι αιτήματα επιβίωσης».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x