Επικαιρότητα

Νέες διώξεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε νέες ποινικές διώξεις σε βάρος δυο προσώπων,που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς».

Νέες ποινικές διώξεις  για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση σε ανυπακοή άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος δυο προσώπων,που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» που καλούν σε μη εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία και παροτρύνουν τους πολίτες να αρνούνται εμβολιασμούς και ιατρικές νοσηλείες.

Η υπόθεση απασχόλησε τις εισαγγελικές αρχές μετά την διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έχει αναλάβει παρόμοιες περιπτώσεις αρνητών της πανδημίας και των εμβολιασμών.

Ήδη η Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου   σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη ο οποίος δηλώνει αρνητής του κορονοϊού ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται κατά του εμβολιασμού των πολιτών, αλλά και προτρέπει ασθενείς να αρνούνται ιατρικές υπηρεσίες, διασωλήνωση και λοιπά, και ισχυριζόμενος πως γίνονται χωρίς λόγο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x