Επικαιρότητα

Δίκη δολοφονίας Άλκη-Iατροδικαστής: «Στόχευαν στο κεφάλι, ήθελαν να σκοτώσουν»

Οι δράστες της επίθεσης στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του είχαν σαφή πρόθεση να σκοτώσουν, σύμφωνα με την ιατροδικαστή.

Για ξεκάθαρη πρόθεση των δραστών να σκοτώσουν έκανε λόγο η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση, κατά την κατάθεσή της στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

«Όταν κάποιος κυκλοφορεί πάνοπλος σαν αστακός, εκτιμώ ότι δεν πάει για ψιλοκαβγαδάκι», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι δράστες «... στρέφονται στην κεφαλή, θέλουν να σκοτώσουν. Κεφαλή ίσον ανθρωποκτόνος πρόθεση. Φαίνεται να υπάρχει σχολή που να τους λέει "χτυπάτε κεφάλι και πόδια". Κανείς δεν χτυπά στην κοιλιά».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκε ενώπιον της έδρας το μαχαίρι τύπου καραμπίτ που χρησιμοποιήθηκε ως όπλο τη μοιραία βραδιά της δολοφονίας του Άλκη και αναλύθηκε διεξοδικά από την ιατροδικαστή και τη δικηγόρο του 9ου κατηγορούμενου. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα μεζούρα, προκειμένου να υπολογιστεί το μήκος του κοφτερού σημείου του όπλου. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η μητέρα του Άλκη, που παρακολουθούσε τη δίκη, είπε προς τη συνήγορο του 9ου κατηγορούμενου εμφανώς ενοχλημένη: «Εντάξει; Αυτό ήθελες;».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x