Επικαιρότητα

Ταυτοποιήθηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου - Έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου

Η Δημήτρα, όπως αναφέρθηκε, έπεσε θύμα τροχαίου (την άφησαν αιμόφυρτη στην άσφαλτο) πριν δύο μήνες, λίγες ημέρες αφότου έφυγε από το Δρομοκαϊτειο.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εξαφάνιση του Δημήτρη Καλογιάννη, γνωστού και ως «Δήμητρα της Λέσβου».

Από την τροχαία ανακοινωθηκε σήμερα στη δικηγόρο της οικογένειας και το Silver Alert ότι ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες αρνούνται σθεναρά να δώσουν πρόσβαση στην οικογένεια για εξέταση DNA, πράγμα που εγείρει πολλά ερωτήματα.

Η Δημήτρα, όπως αναφέρθηκε, έπεσε θύμα τροχαίου (την άφησαν αιμόφυρτη στην άσφαλτο) πριν δύο μήνες, λίγες ημέρες αφότου έφυγε από το Δρομοκαϊτειο. Η σορός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο στις 9/4 και παρέμεινε εκεί έως τις 18/05, οπότε και μεταφέρθηκε στον ιατροδικαστή. Λόγω της κακής κατάστασης των ψυγείων, η σορός ήταν αλλοιωμένη

Ωστόσο, η καθυστέρηση της αναγγελίας της εξαφάνισης, σε συνδυασμό με την απόλυτη άρνηση των Αρχών να παραχωρήσουν πληροφορίες και εξέταση DNA στις κοινωνικές υπηρεσίες και την οικογένεια, εγείρει πολύ σημαντικά ερωτήματα.

Ευθύνες της ΓΑΔΑ

Παρόλο που η εξαφάνιση της Δημήτρη δηλώθηκε και από το Δρομοκαΐτειο και από την οικογένεια, η ΓΑΔΑ αρνήθηκε να δώσει το «πράσινο φως», ώστε να μπορέσει να βγει silver alert, αφού την χαρακτήριζε δραπέτη.

Με παρέμβαση της εισαγγελίας και των κοινωνικών υπηρεσιών, η ανακοίνωση βγήκε ενάμιση μήνα μετά το θάνατό της. Έως τότε, το πτώμα είχε καταγραφεί ως «αγνώστων στοιχείων».

Μόλις άνοιξε η υπόθεση της εξαφάνισης κι επομένως άνοιξαν και τα ψυγεία των «αγνώστων στοιχείων» νεκρών, η σορός που μεταφέρθηκε στον ιατροδικαστή στις 18/05 ταυτοποιήθηκε ως η Δημήτρη, ενώ η πληροφορία πως βρέθηκε η σορός της, ανακοινώθηκε στις 31/05, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της εξαφάνισης και αργότερα από την ημερομηνία που παραδόθηκε η σορός στον ιατροδικαστή.

Τόσο η ΓΑΔΑ, όσο και το εγκληματολογικό όλο αυτό το διάστημα δεν απαντούσαν σε απολύτως κανένα ερώτημα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Πηγή: lesvosnews.net

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x