Επικαιρότητα

Μεθόδευση Greek mafia στη δολοφονία Καραϊβάζ- Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να προβούν τις επόμενες μέρες σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά που εργαζόταν έως τον Άλιμο

Μεθόδευση που παραπέμπει σε Greek mafia βλέπουν οι αρχές στη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. 

Οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας κάνουν λόγο για ένα συμβόλαιο θανάτου και ψάχνουν τόσο τους εντολείς όσο και τους ενοικιαζόμενους εκτελεστές. 

Στο μεταξύ, η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία είναι «καθαρό», πράγμα που σημαίνει ότι δε σχετίζεται με άλλη εγκληματική ενέργεια που διεπράχθη στο παρελθόν. 

Η αστυνομία εξετάζει ήδη τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες που φέρεται να είδαν τους δράστες. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ο οδηγός φορούσε κράνος ή σκούφο, ενώ ο συνεπιβάτης που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Γιώργο Καραϊβάζ, φορούσε την κουκούλα ενός φούτερ, χακί μπουφάν, αλλά και μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό. 

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ενοικιαζόμενοι εκτελεστές που να είχαν έρθει από εξωτερικό για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου, ενώ πιθανότατα παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο και ήξεραν το πρόγραμμα του.

Εκτιμούν δε ότι υπήρχαν δύο ομάδες: η μια που τον παρακολουθούσε και έδωσε το σήμα και η άλλη που τον εκτέλεσε. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, αρχικά ο δράστης τον πυροβόλησε εν κινήσει, για αυτό και βρήκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. 

Πάντως, πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση και στο πλαίσιο της έρευνας οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να προβούν τις επόμενες μέρες σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά που εργαζόταν έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Επίσης, θα «σαρώσουν» και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο, ενώ θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και  ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.
 
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x