Επικαιρότητα

«Δύσκολος χειμώνας»: Η έκκληση Τσιόδρα για εμβολιασμούς - Τα στοιχεία που παρουσίασε

Όπως είπε ο καθηγητής επικαλούμενος στοιχεία έρευνας, λόγω του εμβολιασμού έχουν αποφευχθεί 8.400 θάνατοι ενώ 1.200 άνθρωποι θα είχαν σωθεί αν η χώρα είχε «χτίσει» τείχος ανοσίας

Το μήνυμα ότι τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικά και ασφαλή έστειλε με τη χθεσινή, δημόσια παρέμβασή του ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας.

«Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη σε έναν πληθυσμό, εμφανίζονται κρούσματα της νόσου και σε εμβολιασμένους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό. Και οδηγεί δυστυχώς αρκετούς συμπολίτες μας στη λανθασμένη αντίληψη πως τα εμβόλια δεν "δουλεύουν" και δεν προστατεύουν, οδηγώντας σε μία άρνηση να εμβολιαστούν», τόνισε ο καθηγητής. 

Όπως είπε ο καθηγητής επικαλούμενος στοιχεία έρευνας, λόγω του εμβολιασμού έχουν αποφευχθεί 8.400 θάνατοι ενώ 1.200 άνθρωποι θα είχαν σωθεί αν η χώρα είχε «χτίσει» τείχος ανοσίας, με εμβολιασμένο το 95% των άνω των 50 ετών έως τα μέσα Ιουλίου.

«Με τον εμβολιασμό στη χώρα μας έχουμε αποφύγει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου περίπου 8.400 θανάτους. Πρακτικά, και θα το επαναλάβω με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε περίπου 8.400 παραπάνω θανάτους από αυτούς που έχουμε. Με τον εμβολιασμό στη χώρα μας έχουμε αποφύγει περίπου 5.560 νοσηλείες ΜΕΘ και περίπου 5.530 διασωληνώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Τσιόδρας προειδοποίησε για έναν δύσκολο χειμώνα, καλώντας τους πολίτες και ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Η χειμερινή περίοδος δεν προμηνύεται εύκολη. Δεδομένα από τη Ρουμανία, ίσως τα έχετε δει, με εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού γύρω στο 34%, δείχνει ένα τεράστιο και καταστροφικότατο τέταρτο κύμα της νόσου το οποίο συνοδεύεται από σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν τους 500 ανθρώπους ανά ημέρα εχθές», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Απλοποίηση και κωδικοποίηση των μέτρων – Τι αποφάσισε η επιτροπή

Στο μεταξύ, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων κατέληξε σήμερα στην απλοποίηση και στην κωδικοποίηση των ισχυόντων μέτρων, ενώ εισηγείται την επέκταση των τεστ 2 φορές την εβδομάδα για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζόμενων όπως στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στους παιδότοπους.

Επιπλέον, οι ειδικοί θα ορίσουν με σαφήνεια ποιος χώρος θεωρείται εσωτερικός και ποιος εξωτερικός στα πρότυπα του καπνίσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί προσανατολίζονται πιθανόν στην ύπαρξη και επιπλέον χρώματος στον χάρτη που θα υπογραμμίζει τη βαρύτητα της επιδημιολογικής κατάστασης, χωρίς αυτό προς το παρόν να συνεπάγεται επιπλέον μέτρα. 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/dyskolos-xeimonas-ekklisi-tsiodra-gia-emvoliasmous-ta-stoixeia-parousiase
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x