Επικαιρότητα

Έβαν Ρέιτσελ Γουντ: Μιλά για την σεξουαλική κακοποίηση από τον Μέριλιν Μάνσον

Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ μιλά ανοιχτά για την εμπειρία της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας μέσα από ντοκιμαντέρ κατονομάζοντας τον πρώην σύντροφό της, Μέριλιν Μάνσον, για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ θα μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας μέσα από το ντοκιμαντέρ «Phoenix Rising», κατονομάζοντας τον πρώην σύντροφό της Μέριλιν Μάνσον για σεξουαλική κακοποίηση.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε δύο μέρη, με το πρώτο να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς στις 24 Ιανουαρίου. Τους επόμενους μήνες, θα παρουσιαστεί ολόκληρο στο δίκτυο HBO, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Variety.

Η ηθοποιός κατηγόρησε πέρυσι δημόσια τον Μέριλιν Μάνσον για κακοποίηση, υποστηρίζοντας ότι άρχισε να την κακομεταχειρίζεται όταν ήταν έφηβη και ότι «την κακοποιούσε φρικτά για χρόνια». Οι δυο τους ανέπτυξαν σχέση το 2007 όταν εκείνη ήταν 19 κι εκείνος 38 χρονών και χώρισαν τρία χρόνια μετά.

Ο διάσημος μουσικός αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς όχι μόνο της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και τις καταγγελίες αλλά και άλλων γυναικών, υποστηρίζοντας ότι όσες διατύπωσαν κατηγορίες εναντίον του «επιδίωκαν κυνικά και ανέντιμα να κερδίσουν χρήματα και να εκμεταλλευτούν το κίνημα #MeToo» εξαπολύοντας «συντονισμένη επίθεση σε βάρος του».

Σκηνοθέτρια της ταινίας είναι η Έιμι Μπεργκ, την οποία η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ προσέγγισε το 2019.Σε δηλώσεις της στο Variety, η σκηνοθέτης αναφέρθηκε στα αρχικά σχέδια για το ντοκιμαντέρ: «Δεν αφορούσε τον Μέριλιν Μάνσον και ολόκληρο τον κόσμο του. Αφορούσε μία ιστορία της Έριν Μπρόκοβιτς. Επικεντρωθήκαμε πραγματικά στην παρουσίαση μιας ιστορίας για την ενδυνάμωση, που θα πρόσφερε βοήθεια σε γυναίκες και άνδρες που έχουν εγκλωβιστεί σε καταστάσεις βίας. Και αυτό ήταν που κάναμε μέχρι που αποφάσισε να τον κατονομάσει δημόσια».

Η Γουντ πήρε την απόφαση να κατονομάσει τον Μάνσον όταν εκείνος κυκλοφόρησε νέο δίσκο και οι εικασίες σχετικά με τους προηγούμενους ισχυρισμούς της ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, αναζωπυρώθηκαν. Στη συνέχεια, οι Γουντ και Μπεργκ αποφάσισαν το ντοκιμαντέρ να καλύπτει την απόφασή της να μιλήσει δημόσια και τις συνέπειες των ισχυρισμών της.

Άλλες γυναίκες που αποκάλυψαν την άσχημη εμπειρία τους μετά από σχέση με τον ροκ σταρ ήταν η ηθοποιός του «Game Of Thrones» Έσμε Μπιάνκο, η οποία μήνυσε τον Μάνσον για φερόμενη σεξουαλική επίθεση, σωματική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων και η πρώην βοηθός του Άσλεϊ Γουόλτερς, η οποία υπέβαλε μήνυση για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

Μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών, ο τραγουδιστής απομακρύνθηκε από τη δισκογραφική εταιρεία, Loma Vista και αποκλείστηκε από προγραμματισμένες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των American Gods και Creepshow.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x