Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή στις πορείες που έγιναν στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αστυνομία προέβη συνολικά σε 77 προσαγωγές, από τις οποίες οι 19 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Ειδικότερα, 50 άτομα προσήχθησαν το βράδυ της Παρασκευή από την αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από τους προσαχθέντες, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Συλλήψεις και προσαγωγές έγιναν επίσης σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων οι επτά έγιναν συλλήψεις και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.

Μικροένταση επικράτησε και στο κέντρο των Χανίων μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ,  επισημαίνεται ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες της Παρασκευής, σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν «χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

«Οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube