Επικαιρότητα

Ένοχος για τρομοκρατικό αδίκημα στο Εδιμβούργο, 35χρονος Κρητικός

Φέρεται να τοποθέτησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε πάρκο έξω από το Κάστρο του Εδιμβούργου το 2018.

Ένας 35χρονος άνδρας, κρητικής καταγωγής, δήλωσε ένοχος ενώπιον δικαστηρίου του Εδιμβούργου για κατοχή αντικειμένων για τρομοκρατικό σκοπό.

Η υπόθεση αφορά σε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στο πάρκο Princes Street Gardens του Εδιμβούργου, τον Ιανουάριο του 2018.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε ένα κουτί παπουτσιών, είχε γίνει αντιληπτός από έναν φύλακα του πάρκου ο οποίος και κάλεσε την αντιτρομοκρατική που προχώρησε σε εξουδετέρωση του χωρίς να προκληθεί κανένας τραυματισμός ή ζημιά.

Ο 35χρονος συνελήφθη το καλοκαίρι του 2021 και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου. 

Δημοσίευμα του dailyrecord.co.uk, αναφέρει ότι ο Νικόλαος Καρβουνάκης ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος της Διεθνούς Τρομοκρατικής Μαφίας - μιας μεξικανικής οικοτρομοκρατικής ομάδας.

Μάλιστα περίπου ένα μήνα μετά την ανακάλυψη της συσκευής, φέρεται να επικοινώνησε με έναν δημοσιογράφο εφημερίδας, στέλνοντας μια φωτογραφία της και περιέγραψε τον εαυτό του ως «εραστή της μηδενιστικής αντιπολιτικής βίας».

Οι διωκτικές αρχές φέρεται να έφτασαν στα ίχνη του από DNA που βρέθηκε σε κολλητική ταινία στον αυτοσχέδιο μηχανισμό. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο ο 35χρονος φέρεται τον Φεβρουάριο του 2018 να έστειλε ένα email σε ρεπόρτερ εφημερίδας με αποστολέα αποκαλούμενο «Διεθνής τρομοκρατική ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο». Σε αυτό περιείχε έναν σύνδεσμο προς έναν οικολογικό εξτρεμιστικό ιστότοπο όπου ανέλαβε ανώνυμα την ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού. Υπέγραψε ως «Misanthropos Cacogen» και ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος της «Διεθνούς Τρομοκρατικής Μαφίας».

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την ενοχή του, ωστόσο - όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης -  επιμένει πως σκόπευε να προκαλέσει αναστάτωση αλλά όχι σωματική βλάβη και όταν η συσκευή αφέθηκε στους κήπους δεν είχε ρυθμιστεί να εκραγεί.

Η ποινή φυλάκισης για τον 35χρονο αναμένεται να ανακοινωθεί τον ερχόμενο μήνα. 

Πηγή: Creta Live

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x