Επικαιρότητα

Είπαν ΝΑΙ οι Γερμανοί

Με 542 θετικές ψήφους, 32 αρνητικές και 13 αποχές, εγκρίθηκε από τη γερμανική Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής η τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ευρώπης με την Ελλάδα.

«Πράσινο φως» άναψε την Παρασκευή η Μπούντεσταγκ στην παράταση του ελληνικού προγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Παρά το κλίμα έντασης των τελευταίων ημερών, που ενίσχυσε η ανθελληνική εκστρατεία της Bild που κάλεσε τους αναγνώστες της να στείλουν selfies με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Nein στην Ελλάδα», οι γερμανοί βουλευτές έμειναν σχεδόν ανεπηρέαστοι.

Στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU και CSU), το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών τους υπερψήφισε, όπως και οι συμπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αλλά και οι αντιπολιτευόμενοι Πράσινοι.

Για πρώτη φορά, υπερψήφισε και τμήμα των βουλευτών της Αριστεράς (Linke), καθώς ο επικεφαλής της, Γκρέγκορ Γκίζι, είχε υποστηρίξει πως η συμφωνία δίνει ανάσα στην Ελλάδα.

«Δίνουμε στους Έλληνες χρόνο και όχι χρήμα» επισήμανε από το βήμα της γερμανικής Βουλής ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Απευθυνόμενος στην Αθήνα προειδοποίησε ότι «δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της» και πως «έχει κλονιστεί πολύ η εμπιστοσύνη του Βερολίνου».

Αθήνα: Μνημόνια τέλος…

Στην αντεπίθεση μετά την κριτική για επαναφορά ή σύναψη νέου Μνημονίου πέρασε την Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης υποστήριξε ότι «τα Μνημόνια τελείωσαν στις 25 Ιανουαρίου».
Ταυτόχρονα ανακοίνωσε μπαράζ κατάθεσης νομοσχεδίων από την προσεχή Δευτέρα, 2 Μαρτίου στη Βουλή.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο (28/2 & 1/3) θα έχουμε έτοιμο το νόμο για τα ληξιπρόθεσμα» αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΝΤ1) ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει θα είναι για την ανθρωπιστική κρίση, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία μίας ειδικής κάρτας, για τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.
Την πάγια θέση τους για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη επαναλαμβάνουν οι Βρυξέλλες.

«Αρνούμαι να σκεφτώ άλλο σχέδιο» ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενου ενός 3ου Μνημονίου.


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x