Επικαιρότητα

Είχε προβλέψει το πραξικόπημα ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ

Ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ λέει ότι «υπήρχε ένα πολιτικό πραξικόπημα που εξελισσόταν στην Τουρκία το 2011, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν το είχε αντιληφθεί»

Πριν από έναν ολόκληρο χρόνο είχε προφητεύσει ότι ετοιμάζεται πραξικόπημα στην Τουρκία ο Αζίζ Γιλντιρίμ, πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ. Όπως πιστοποιείται από το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας από την Κωνσταντινούπολη, ο Γιλντιρίμ είχε μιλήσει ανοιχτά για πραξικόπημα, εξ αφορμής κατηγοριών που, αδίκως όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, τον ενέπλεκαν σε «στήσιμο» αγώνων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γιλντιρίμ, ο εισαγγελέας Ζεκέριγια Οζ, ο οποίος κατηγορήθηκε εκ των υστέρων ότι ανήκει στο δίκτυο του «τρομοκράτη» και επίδοξου ανατροπέα του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν. Μαζί με έναν άλλο συνάδελφό του, ο Οζ είχε φέρει τα υποτιθέμενα στημένα παιχνίδια στη δικαιοσύνη το 2013, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας αποσταθεροποίησης.

Ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ λέει ότι «υπήρχε ένα πολιτικό πραξικόπημα που εξελισσόταν στην Τουρκία το 2011, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν το είχε αντιληφθεί. Το παράλληλο κράτος του Γκιουλέν ετοίμαζε κανονικό πραξικόπημα. Είναι προφανές: Γιατί το 'σκάνε αφού είναι αθώοι; Εάν είσαι αθώος, δεν έχεις καμία ανάγκη να αποδράσεις. Η υπόθεση με τα στημένα ματς ήταν μια επιχείρηση που είχε οργανωθεί από μια ομάδα ατόμων που ήθελαν να καταλάβουν την εξουσία».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x