Επικαιρότητα

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης

Την απεργία των εκπαιδευτικών στηρίζει με απόφασή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας.

Τις κινητοποιήσεις τους κατά της αξιολόγησης συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποιούν πορεία προς το Σύνταγμα.

Την απεργία των εκπαιδευτικών στηρίζει με απόφασή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας.

Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, με το μέτρο της αξιολόγησης τα σχολεία κατηγοριοποιούνται σε «καλά» και «κακά» και υπογραμμίζουν ότι είναι πλέον ανοικτός ο κίνδυνος «λουκέτων».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, τονίζει ότι «η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών έχει ως αποκλειστικό στόχο να μεταφερθούν οι ευθύνες του κράτους στους εκπαιδευτικούς και να στοχοποιηθούν τα δημόσια σχολεία και οι εκπαιδευτικοί για τις διαχρονικές ελλείψεις και αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, που στην ουσία αποτελούν πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννα Λαθήρα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα έχουν κλείσει σήμερα τα σχολεία τους και συμμετέχουν δυναμικά “σε μια απεργία τιμής και αξιοπρέπειας του κλάδου μας”, επισημαίνοντας ότι “ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δε μας τρομοκρατεί”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί, οι οποίοι τάσσονται κατά της αξιολόγησης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x