Επικαιρότητα

Εκπρόσωπος Χαφτάρ: Δεκάδες Σύροι τρομοκράτες του Ερντογάν στην Ευρώπη

Ο Λίβυος αξιωματούχος κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι εξαγοράζει χιλιάδες Σύρους.

Ότι εκβιάζει την Ευρώπη λίγο πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου, χρησιμοποιώντας Σύρους τζιχαντιστές κατήγγειλε τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ (Λιβυκός Εθνικός Στρατός - LNA).  Κατήγγειλε επίσης τις τουρκικές ΜΚΟ που δρουν στη Λιβύη ως «βιτρίνες» της MIT (τουρκική υπηρεσία πληροφοριών). Παράλληλα, παρουσίασε σε χάρτη, αυτό που αποκάλεσε ως την τοποθεσία του τουρκικού κέντρου επιχειρήσεων στην Τρίπολη.

«Ο Ερντογάν μετέφερε χιλιάδες τρομοκράτες από τη Συρία στη Δυτική Λιβύη. Ξέρετε ότι τις τελευταίες 48 ώρες περισσότεροι από 41 Σύροι τρομοκράτες εγκατέλειψαν τα παράλια της Τρίπολης για την Ιταλία με τη βοήθεια διακινητών που υποστηρίζονται από τον GNA (Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας - Σάρατζ) και περισσότεροι σχεδιάζουν να φύγουν σύντομα. Ερντογάν εκβιάζεις την ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου. 

Ο λίβυος αξιωματούχος κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι εξαγοράζει χιλιάδες Σύρους. «Είσαι υπεύθυνος για την εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, και αυτό γίνεται με την πρόσληψη εκατοντάδων νέων από την Ευρώπη στο ISIS και την Αλ Κάιντα και την προώθηση τους στον πόλεμο της Συρίας» πρόσθεσε.

«Οι τουρκικές ΜΚΟ είναι πραγματικά βιτρίνες της MIT  υποστηρίζοντας τις τουρκικές (στρατιωτικές) επιχειρήσεις στη Λιβύη. Η IHH (τουρκική ΜΚΟ - Ανθρωπιστικό Ίδρυμα Αρωγής), η οποία αποτελεί αποδεδειγμένο βραχίονα υποστήριξης της Αλ Κάιντα στη Συρία, παρέχει όπλα, υλικοτεχνική υποστήριξη και ιατρική βοήθεια στους τζιχαντιστές, είναι η βασικότερη από αυτές» δήλωσε. 

Ο λίβυος αξιωματούχος ανέφερε ακόμη ότι τούρκοι συνοριακοί αστυνομικοί οι οποίοι το 2014 ανακάλυψαν τις δραστηριότητες της IHH στη Συρία (χρηματοδότηση ISIS και Αλ Κάιντα) και έκαναν συλλήψεις, κατέληξαν να απολυθούν οι ίδιοι.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x