Επικαιρότητα

Εξελίξεις: Επίσπευση του ραντεβού με Τσίπρα και συνέντευξη Τύπου Καμμένο

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο σε ότι αφορά το μέλλον της συγκυβέρνησης.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο σε ότι αφορά το μέλλον της συγκυβέρνησης, καθώς το πρωί της Κυριακής στος 10.30 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.30 το μεσημέρι, μετά το τέλος της συνάτησης, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Παρά το γεγονός ότι το πρωί του Σαββάτου, πληροφορίες από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για ραντεβού των δύο αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης τη Δευτέρα, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού το τετ-α-τετ επισπεύδεται, προφανώς προκειμένου να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν ταχύτερα το τοπίο. Το τι σημαίνει να ξεκαθαρίσει το τοπίο το είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο OPEN και την Έλλη Στάη ο πρωθυπουργός. Έαν μεν ο κ. Καμμένος δεν αποσύρει τη στήριξη του από την κυβέρνηση η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών να προχωρήσει άμεσα. Εάν δε την αποσύρει, να προχωρήσει σε ψήφο εμπιστοσύνης και, εφόσον την κερδίσει, να προχωρήσει και με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τον Πάνο Καμμένο και τον κάλεσε στο Μαξίμου την Κυριακή για να πραγματοποιήσουν το εξ αναβολής τετ-α-τετ από την περασμένη Παρασκευή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο και την Παρασκευή το βράδυ και είχαν κάνει μια πρώτη συνεννόηση να συναντηθούν τη Δευτέρα. Ωστόσο ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν ήθελε να συντηρείται αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και να εξακολουθούν να προκαλούν σύγχυση διάφορες διαρροές και έτσι αποφάσισε να επισπεύσει το ραντεβού για την Κυριακή το πρωί.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η τροχιά του διαζυγίου είναι πλέον αναπόφευκτη, με το ερώτημα να παραμένει, εάν αυτό θα είναι βελούδινο ή σκληρό. Aυτό πιθανότατα θα εξαρτηθεί από το εάν τελικώς ο όρος που φέρεται να θέτει στον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος για απομάκρυνση όλων των υπουργών των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν το θέλουν, θα ικανοποιηθεί ή όχι. Στο συγκεκριμένο σημείο, η εικόνα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, ωστόσο σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ο κ. Τσίπρας δεν φέρεται πρόθυμος να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα.

Σε αντάλλαγμα, ο κ. Καμμένος φερόταν διατεθειμένος να μην θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, στο ενδεχόμενο μιας ψήφου εμπιστοσύνης. Εάν όμως τελικά ο πρωθυπουργός διατηρήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους αντάρτες από τους ΑΝΕΛ, είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε μετωπική ρήξη των δύο μέχρι πρότινος εταίρων.

Tην ίδια στιγμή, στο σενάριο της σκληρής εκδοχής διαζυγίου, στο οποίο θα ακολουθήσει ψήφος εμπιστοσύνης, ο κ. Καμμένος κινδυνεύει να μείνει αρχηγός χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά και ίσως και ο Βασίλης Κόκκαλης θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Επίσης, ακόμη και αν αποχωρήσει τελικώς την Κυριακή ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση, ούτε η Έλενα Κουντουρά, ούτε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ούτε, εκτός απροόπτου, ο Βασίλης Κόκκαλης φέρονται διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν. Πολλώ δεν μάλλον ο Τέρενς Κουίκ που ήδη έχει αποστασιοποιηθει από το κόμμα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x