Επικαιρότητα

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις ελληνικές αντιδράσεις στην τουρκική παραβατικότητα. 

Με μαγνητοσκοπημένο έκτακτο διάγγελμα παρεμβαίνει, στις 6.30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και ειδικότερα στο θέμα της παρουσίας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις που βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις ελληνικές αντιδράσεις στην τουρκική παραβατικότητα. 

Στο μεταξύ, ευκρινής είναι τις τελευταίες ώρες η προσέγγιση, αλλά και συναντίληψη Αθήνας – Ισραήλ, όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, καθώς οι δυο πλευρές έχουν πυκνώσει τις διπλωματικές επαφές τους. 

Ικανοποίηση εκφράζουν κυβερνητικές πηγές για την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, την ίδια ώρα που η Αθήνα κλιμακώνει τις διπλωματικές ζυμώσεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο για το Ορούτς Ρέις, διεθνοποιώντας τις τουρκικές προκλήσεις.

Ευκρινής είναι τις τελευταίες ώρες η προσέγγιση, αλλά και συναντίληψη Αθήνας – Ισραήλ, όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, καθώς οι δυο πλευρές έχουν πυκνώσει τις διπλωματικές επαφές τους.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x