Επικαιρότητα

Εκτός «Κιβωτού» τέσσερα στελέχη όσο διαρκεί η έρευνα

Οι τρεις από αυτούς έχουν καταγγελθεί για κακομεταχείριση παιδιών, ενώ ο τέταρτος είναι ο πατήρ Αντώνιος, εναντίον του οποίου έχει υπάρξει καταγγελία από 19χρονο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την «Κιβωτό του Κόσμου», με τις εισαγγελικές αρχές να επιχειρούν να βγάλουν άκρη με τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για κακομεταχείριση παιδιών και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων, που έχει αναλάβει το ποινικό κομμάτι της έρευνας, προχώρησε χθες σε ένα μέτρο προστασίας των παιδιών που διαβιούν στις δομές της «Κιβωτού», κάνοντας χρήση διάταξης του νόμου και απαγορεύοντας σε συνολικά τέσσερα άτομα να εισέρχονται στα κτίρια της δομής και να έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.

Οι τρεις από αυτούς έχουν καταγγελθεί για κακομεταχείριση παιδιών, ενώ ο τέταρτος είναι ο πατήρ Αντώνιος, εναντίον του οποίου έχει υπάρξει καταγγελία από 19χρονο, πρώην τρόφιμο στη δομή, για σεξουαλική παρενόχληση.

Το μέτρο της προσωρινής απομάκρυνσης κρίθηκε από τις εισαγγελικές αρχές αναγκαίο προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι ακριβώς έχει συμβεί μέσα στις δομές της «Κιβωτού», ενώ ήδη έχει αναλάβει προσωρινή διοίκηση τη συνολική διαχεί-ριση της δομής.

Ερευνα στα ταμεία


Και ενώ οι έρευνες στο ποινικό πεδίο συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και μυστικότητα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αλλά και η Οικονομική Αστυνομία κλιμακώνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ξεκαθαρίσουν θέματα οικονομικής διαχείρισης στην «Κιβωτό του Κόσμου». Εξονυχιστικούς ελέγχους διενεργεί και διεθνής ελεγκτική εταιρεία.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες στο οικονομικό πεδίο βρέθηκαν σε έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σημαντικά χρηματικά ποσά στο σπίτι όπου διέμεναν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα. Τα εν λόγω χρηματικά ποσά, περί τις 300.000 ευρώ, βρέθηκαν κρυμμένα και ερευνάται η προέλευσή τους και πρωτίστως η νομιμότητα της απόκτησής τους.

Πάντως προς το παρόν, πέραν των ερευνών προς κάθε κατεύθυνση, δεν έχουν υπάρξει άλλες –πλην της πρώτης του 19χρονου– καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και από άλλους τροφίμους της δομής, ενώ πληροφορίες για τέτοια φαινόμενα ελέγχονται από τις εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x