Επικαιρότητα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ισχυρές χιονοπτώσεις τη Δευτέρα - Κλειστά σχολεία με τηλεκπαίδευση

Ισχυρό κρύο, παγετός και πυκνές χιονοπτώσεις θα επικρατήσουν σχεδόν σε όλη την επικράτεια.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και βαθμιαία στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), στην ανατολική Στερεά και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.



Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία απο -09 (μείον 09) έως -01 (μείον) βαθμό Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές αρχικά στις Σποράδες, την Εύβοια, βαθμιαία στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο. Στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, βαθμιαία στα ανατολικά 8 και στις Σποράδες τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 05 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις οι οποίες τις πρωινές ώρες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά που το βράδυ θα ενταθούν.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-01-2022
Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρο χιονόνερο ή χιόνι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όμως τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και τη νύχτα στη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται να σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι με μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα δυτικά και τα νησιά τους 8 με 10 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν στα ηπειρωτικά στους -5 με -6, στα βορειοδυτικά στους -15 και στα νησιά στους 2 με 4 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη σε Αθήνα και Πειραιά

Κλειστά σε όλη την Αττική θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Κλειστοί θα είναι επίσης οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών καθώς και του Δήμου Πειραιά, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς».
«Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης», αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει πως η συγκεκριμένη απόφαση επάρθη για να «διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας. Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του covid που εφαρμόζονται».



Δήμος Λεβαδέων
Οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ τα σχολεία θα λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήμος Ανωγείων
Ο Δήμος Ανωγείων ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.

Εύβοια
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία εκτός από τους Δήμους Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου σχετικές αποφάσεις εξέδωσαν και οι Δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Χαλκιδέων.

Φθιώτιδα
Στη Φθιώτιδα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των παγετού. Επίσης, ο Δήμος Λαμιέων αναστέλλει τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου και των υπολοίπων υποδομών για το διήμερο που περιλαμβάνει τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Βοιωτία
Ανακοινώθηκε το κλείσιμο των σχολείων στους Δήμους Λιβαδειάς και Αλιάρτου-Θεσπιέων όπως και στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας.

Κόρινθος, Αργολίδα
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στις περιφερειακές ενότητες, Κορινθίας και Αργολίδας.

Αρκαδία, Λακωνία
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στου δήμους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Βόρειας Κυνουρίας καθώς και στο δήμο Σπάρτης.

Δυτική Ελλάδα
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν όπως σε όλη τη χώρα με τηλεκπαίδευση.

Δήμος Γρεβενών
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα μία ώρα αργότερα.

Δωδεκάνησα, Ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, Τήνος, Νάξος, Αμοργός
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ποιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν
Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι δομές προσχολικής αγωγής στον Δήμο Κιλκίς, στον Δήμο Λεβαδέων, στο Δήμο Ναυπλιέων, στον Δήμο Κορινθίων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x