Επικαιρότητα

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού

Οι εξετάσεις 28 ημέρες μετά από τον εμβολισμό έδειξαν ότι οι πίθηκοι ανέπτυξαν αντισώματα που απέτρεψαν την προσβολή των πνευμόνων τους από τον κορωνοϊό.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των δοκιμών σε πιθήκους εμβολίου κατά του κορωνοϊού που έχει αναπτυχθεί από ερευνητές στην Οξφόρδη.

Το εμβόλιο, που έχει αρχίσει επίσης να χορηγείται σε ανθρώπους εθελοντές υπό κλινική δοκιμή στο πανεπιστήμιο της πόλης, αποδεικνύεται ότι ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σύστημα των έξι μακάκων ρέζους στους οποίους χορηγήθηκε.

Οι εξετάσεις 28 ημέρες μετά από τον εμβολισμό έδειξαν ότι οι πίθηκοι ανέπτυξαν αντισώματα που απέτρεψαν την προσβολή των πνευμόνων τους από τον κορωνοϊό.

Ο επιδημιολόγος Στίβεν Έβανς από τη Σχολή Υγιενής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου που μελέτησε τα πορίσματα της έρευνας δήλωσε ότι πρόκειται «οπωσδήποτε για καλά νέα».

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές στους ανθρώπους αναμένεται να προκύψουν με κάποια βεβαιότητα σε διάστημα έως και έξι μηνών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x