Επικαιρότητα

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Εμανουέλ Μακρόν και Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι

Η επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν κυοφορούνταν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς είναι κομβικός ο ρόλος της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επικοινωνία με τους προέδρους της Γαλλίας και της Αιγύπτου Εμανουέλ Μακρόν και Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι αντίστοιχα, είχε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συζητήσει την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Η επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν κυοφορούνταν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς είναι κομβικός ο ρόλος της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο, και σε επίπεδο στρατιωτικής παρουσίας, και σε επίπεδο εταιρειών στη διαχείριση ενεργειακών πόρων, και έχει πάρει τη σκληρότερη θέση έναντι της Τουρκίας, μετά το διάγγελμα του. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τη γαλλίδα ομόλογό του για τις τουρκικές προκλήσεις. 

Όσον αφορά την επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον αιγύπτιο πρόεδρο έρχεται μερικές μέρες μετά την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. Η στήριξη που λαμβάνει η ελληνική πλευρά καταδεικνύει ότι εμπεδώνονται οι συμμαχίες της χώρας σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

«Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί» διεμήνυσε νωρίτεα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο έκτακτο διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται. Και για αυτό ακριβώς και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Ούτε, όμως, και ανέχεται προκλητικές ενέργειες (...) Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα. Όμως, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο η μία όψη της ισχύος μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. 

Στο Ισραήλ μεταβαίνει την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας όπου θα γίνει δεκτός από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, μετά την υποστήριξη της ισραηλινής πλευράς στις τουρκικές προκλήσεις. 

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί την Παρασκευή και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Βιέννη. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x