Επικαιρότητα

Εσύ μπορείς να διαθέσεις 67 λεπτά απ’τη ζωή σου;

Κάποιοι «θυσιάζουν» μια ολόκληρη ζωή για έναν σκοπό… Για μας τους υπόλοιπους ακόμη και 67 λεπτά -μόνο- θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Ακόμη και ν’ αλλάξουν τον κόσμο…

«Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε καλύτερο. Είναι στο χέρι σας να κάνετε τη διαφορά».

Αυτή η φράση του Νέλσον Μαντέλα αποτελεί το επίκεντρο μιας σειράς δράσεων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση όλων με αφορμή την 18η Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων του ηγέτη που με τη στάση του επί 67 ολόκληρα χρόνια αποτέλεσε σύμβολο αντίστασης, ανθρωπισμού και αγώνων υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας και κατά κάθε μορφής ρατσισμού.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα και ο καθένας από εμάς καλείται να δώσει 67 λεπτά από τη ζωή του προκειμένου να συμμετάσχει εθελοντικά σε συλλογικές δράσεις.

Φέτος, το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση "Μαργαρίτα" είχε την τιμή να επιλεγεί από την πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής για μια σειρά από κοινού δράσεων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίησή μας πάνω στα ίδια θέματα για τα οποία αγωνίστηκε επί σειρά ετών ο Μαντέλα. Έτσι, την Παρασκευή 18 Ιουλίου το ΕΕΑ Μαργαρίτα στην Πεντέλη, από τις 10 το πρωί θα γίνει το επίκεντρο εκδηλώσεων μέσω των οποίων ο καθένας από εμάς δεν θα τιμήσει απλά τη μνήμη μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, αλλά θα αποδείξει έμπρακτα πως μπορεί –έστω και θυσιάζοντας 67 λεπτά- να γίνει ένας άνθρωπος με διάθεση να αλλάξει τον κόσμο.

Το δελτίο Τύπου:

«Η 18η Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα. Πρόκειται για μια παγκόσμια έκκληση για δράση με επίκεντρο τη φράση του Νέλσον Μαντέλα:

"Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε καλύτερο. Είναι στο χέρι σας να κάνετε τη διαφορά."

Την Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 στις 10.00, η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα, θα επισκεφθεί το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση "Μαργαρίτα".

Στις 18 Ιουλίου κάθε χρόνο, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να εργαστούν εθελοντικά τουλάχιστον για 67 λεπτά για το καλό της κοινωνίας. Τα 67 λεπτά είναι συμβολικός χρόνος, που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ετών που ο Μαντέλα συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά όλων των μορφών καταπίεσης.

Σε επόμενες αναρτήσεις #mandeladay στις 18 Ιουλίου, θα σας δείξουμε τις δράσεις μας με την Πρεσβεία Νοτίου Αφρικής στο ΕΕΑ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ"».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x