Επικαιρότητα

Εφιάλτης δίχως τέλος: Εκκενώνεται η Αβγαριά, τιτάνια μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία!

Δραματικές στιγμές στη βόρεια Εύβοια, καθώς με νέο έκτακτο μήνυμα του 112 οι κάτοικοι της περιοχής Αβγαριά καλούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή με κατεύθυνση προς την Ιστιαία!

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Εύβοια, με τη φωτιά να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα την Ιστιαία και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται για να την κρατήσουν έξω από την πόλη. Οι καπνοί έχουν καλύψει, πλέον, την ευρύτερη περιοχή και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα, στη «μάχη» της κατάσβεσης στην Εύβοια έχουν ριχτεί και πυροσβέστες από τη Σερβία, οι οποίοι συνδράμουν τις προσπάθειες των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 19:30 της Δευτέρας, η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή, μέσω του 112, για την εκκένωση της Αβγαριάς, ζητώντας από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Ιστιαία. Στο συγκεκριμένο χωριό είχε σημειωθεί αναζωπύρωση μετά το μεσημέρι, η οποία απέκτησε τεράστιες διαστάσεις, καθώς είχαν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.







Δείτε LIVE εικόνα από την ΕΡΤ:



Λίγο πριν είχαμε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ τη φωτιά δεν μπορούν να τη σταματήσουν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα! Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας έφτιαξαν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα έριχναν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x