Επικαιρότητα

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: Κόλαση φωτιάς στην παραλία Καστρί, καίγεται και το Ασμήνι!

Εφιάλτης δίχως τέλος στη βόρεια Εύβοια, με τη φωτιά να έχει φύγει από το Πευκί και να κατακαίει τα πάντα ένα χιλιόμετρο μακριά, στην περιοχής της Παραλίας Καστρί, ενώ καίγεται και το Ασμήνι!

Εικόνες ολέθρου στην περιοχής της Παραλίας Καστρί, ένα χιλιόμετρο μακριά από το Πευκί, με την πυρκαγιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, κατακαίγοντας σπίτια!

Τα πλάνα της επιχείρησης της πυροσβεστικής σε σπίτι, που έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στις φλόγες, συγκλονίζουν.

Την ίδια ώρα καίγεται και το Ασμήνι. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ελάχιστες και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να συγκρατηθεί η φωτιά.



Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για το νησί της Εύβοιας, καθώς η πύρινη λαίλαπα συνέχισε το καταστροφικό της έργο, καίγοντας σπίτια στην περιοχή Πευκί.

Η εικόνα αυτή την ώρα είναι ευτυχώς καλύτερη, καθώς η πυροσβεστική έδωσε μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί από τον οικισμό.

Στις φλόγες το Πευκί!


Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στη Βόρεια Εύβοια, με την πυρκαγιά να φτάνει μέσα στο Πευκί. Η πυρκαγιά έφτασε ένα βήμα πριν από τη θάλασσα, αφού «έσπασε» τη γραμμή άμυνας των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή εκκενώθηκαν σπίτια και μεταφέρθηκαν άνθρωποι στα καράβια που βρίσκονται στην προβλήτα. Οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό και έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει τεράστιο μέτωπο στην περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλη βλάστηση και έχει φτάσει στον περιφερειακό δρόμο και τον ξεπερνά, ενώ οι κάτοικοι με κλαδιά, νερό, λάστιχα, μαζί με τους πυροσβέστες, έδωσαν τιτάνια μάχη για να την περιορίσουν.

Στους Γαλατσάδες εκτυλίχτηκε το ίδιο σκηνικό. Οι πολίτες και οι πυροσβέστες κατέσβησαν τις φλόγες στις αυλές τους.

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στα χωριά Γούβες και στο Αρτεμίσιο, όπου οι κάτοικοι κατάφεραν και αντιμετώπισαν το κύμα της φωτιάς από το χωριό τους με τις ελάχιστες ζημιές.

Δείτε LIVE το πρόγραμμα της ΕΡΤ:



Συγκλονιστικές εικόνες από το Πευκί:








Απεγκλωβισμός 23 ατόμων


Σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία με την συνδρομή σκαφών της ελληνικής ομάδας διάσωσης ελέγχουν διαρκώς τις παραλίες βορειοανατολικής Εύβοιας για τυχόν εγκλωβισμένους, απεγκλώβισαν συνολικά το μεσημέρι της Κυριακής 23 άτομα από διάφορες παραλίες, τα οποία μεταφέρουν στο Πευκί.

Τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή, προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.



Νωρίτερα, στον οικισμό Τρουπί, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια, ενώ αστυνομικοί ζήτησαν με ντουντούκες από τους λίγους κατοίκους, που παραμένουν στο σημείο, να απομακρυνθούν. Ωστόσο, πολλοί παραμένουν και οργανώνουν την άμυνά τους στη φωτιά, κόβοντας τα δέντρα γύρω από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνεται στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, ενώ μετέχουν και δεκάδες εθελοντές. Ωστόσο, σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν διέλευση, είτε επειδή έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, κορμοί ή καλώδια. Για τη διάνοιξη δρόμων, μπουλντόζες κατευθύνονται στο βουνό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x