Επικαιρότητα

Σε συναγερμό οι αρχές στη σκιά των καταστροφών στην Εύβοια – Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία

Έντονα φαινόμενα προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι και για την Αττική.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές, καθώς για ακόμα μια ημέρα θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας "Αθηνά". Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους. Αναμένεται να δοκιμαστεί ξανά η βόρεια Εύβοια όπως και οι πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου. 

Ειδικότερα, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού παραμένει σε ισχύ, και σύμφωνα με τις προβλέψεις ισχυρές καταιγίδες, με μεγάλα ύψη βροχόπτωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις, αναμένονται το επόμενο 24ωρο και σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Τα φαινόμενα από θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία και αναμένεται να εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.

Έντονα φαινόμενα προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι και για την Αττική.

Το βράδυ η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε Βορειοανατολικό Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Πάνω από 160 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 145 περιπτώσεις, εκ των οποίων σε 26 για αντλήσεις υδάτων και σε 119 για κοπές δέντρων.

Σημαντικά προβλήματα προκλήθηκαν σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς και στο Ανατολικό Πήλιο όπου τα χιλιοστά βροχής ήταν διπλάσια από το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας.

Εικόνες καταστροφής με πλημμυρισμένα σπίτια καταγράφηκαν και στην Λάρισα.

Δέκα περιοχές της χώρας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν πλημμυρικά φαινόμενα τόνισε στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας. 

Πρόκειται για 5 περιοχές στη Βόρεια Εύβοια - τη Λίμνη, την Αγία Άννα και τη βορειοανατολική περιοχή- 3 περιοχές στην Αττική  - τις Αχαρνές, το Θριάσιο Πεδίο και τα Μέγαρα - και δυο στην Πελοπόννησο, το δήμο Πύργου και την Αρχαία Ολυμπία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x