Επικαιρότητα

Ευλογιά των πιθήκων: Με πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα ο τουρίστας που νοσηλεύεται

Ο άνδρας διακομίστηκε αεροπορικώς χθες το βράδυ μέσα σε ειδική αποστειρωμένη κάψουλα μεταφοράς, ενώ το ιατρικό προσωπικό που τον συνόδευσε φόρεσε τις ειδικές στολές.

Αύριο νωρίς το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα του τουρίστα που μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά στο Αττικό νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνδρας έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα, ενώ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η σύντροφός του, ωστόσο, παραμένει ασυμπτωματική.

Ο άνδρας διακομίστηκε αεροπορικώς χθες το βράδυ (21/5) μέσα σε ειδική αποστειρωμένη κάψουλα μεταφοράς, ενώ το ιατρικό προσωπικό που τον συνόδευσε φόρεσε τις ειδικές στολές, όπως και στα περιστατικά κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».

Πηγή: skai.gr
      

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x