Επικαιρότητα

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε μεγάλο μέρος της χώρας – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε κατηγορία 3

Στο «κίτρινο» Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και πολλές ακόμη περιοχές – Σε κατηγορία 2 τμήματα της βόρειας Ελλάδας
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε υψηλό επίπεδο, κατηγορία κινδύνου 3, παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Κυριακή 23 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε μεγάλο μέρος της χώρας

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται στο «κίτρινο», με τον υψηλό κίνδυνο να αφορά, μεταξύ άλλων, την Αττική και τα Κύθηρα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τη Σκύρο.

Σε κατηγορία 3 βρίσκονται επίσης η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Άρτα, καθώς και οι Τρίκαλα, Λάρισα και Μαγνησία.

Στη βόρεια Ελλάδα, ο υψηλός κίνδυνος αφορά τον Έβρο, τη Ροδόπη, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος, ενώ σε κατηγορία 3 βρίσκονται και περιοχές των Ιωαννίνων και των Σερρών, καθώς και η Καρδίτσα.

Υψηλός κίνδυνος προβλέπεται και σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα σε Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία και Αρκαδία.

Στην κατηγορία 3 περιλαμβάνονται ακόμη οι Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα νησιά του Ιονίου, ενώ αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ο χάρτης προβλέπει παράλληλα μέσο κίνδυνο, κατηγορία 2, σε τμήματα κυρίως της βόρειας και βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η Πολιτική Προστασία υπενθυμίζει ότι στις περιοχές υψηλού κινδύνου απαιτείται αυξημένη προσοχή, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι αυξημένος.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x