Επικαιρότητα

Γαλλία: Ένας νεκρός, τραυματισμοί και πολλές υλικές ζημιές από την κακοκαιρία

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 7 άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά από τις καταιγίδες που έπληξαν χθες βράδυ τη νοτιοδυτική Γαλλία με αποτέλεσμα 120.000 νοικοκυριά να παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δέντρα πεσμένα πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές, ηλεκτρικά καλώδια στο έδαφος, εκατοντάδες στέγαστρα και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από χοντρό χαλάζι: η καταιγίδα ήταν σύντομη αλλά εξαιρετικά σφοδρή.

Ένας 64χρονος ποδηλάτης πέθανε από «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», αφού τραυματίστηκε από πτώση δέντρου σε πάρκο στην Ομπζά (κεντροδυτική Γαλλία), στη διάρκεια συγκέντρωσης ποδηλατοτουρισμού.

«Υπάρχουν σημαντικές ζημιές, οι καταιγίδες ήταν εξαιρετικά βίαιες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαβιέ Σαλόν, περιφερειακός διευθυντής επικοινωνίας της εταιρίας διαχείρισης του δικτύου διανομής Enedis.

Περίπου 120.000 παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση το μεσημέρι, σύμφωνα με την Enedis.

Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητες έως και 120 χλμ. την ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν χθες Τετάρτη γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας στην περιφέρεια Ντορντόν, πλήττοντας 135 κοινότητες. Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πέντε δρόμους του γεωγραφικού διαμερίσματος και μέχρι το μεσημέρι σήμερα δεν είχε αποκατασταθεί.

Στη Σαράντ, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως και 100 χλμ. την ώρα. Τζάμια και στέγαστρα διαλύθηκαν από τη σφοδρότητα του χαλαζιού που είχε μέγεθος μπάλας του τένις.

Δεκάδες πλημμυροπαθείς πέρασαν τη νύχτα σε δύο γυμνάσια που άνοιξαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων, η οποία είχε ανασταλεί σε πολλές γραμμές, επαναλαμβάνεται σταδιακά σήμερα με καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, σύμφωνα με την εθνική εταιρία σιδηροδρόμων SNCF.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x