Επικαιρότητα

Γέρακας: Δύο συλλήψεις για παράνομο εμπόριο ζώων –Δεκάδες κατοικίδια μέσα σε κλουβιά

Τα ζώα συντροφιάς παραδόθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να τύχουν της απαραίτητης προστασίας και φροντίδας - Βεβαιώθηκαν πρόστιμα 119.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Αγία Παρασκευή ένας 42χρονος και μια 45χρονη κατηγορούμενοι για παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων αναφορικά με τη δράση ατόμων, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρία άτομα, εκ των οποίων ένας κτηνίατρος, τα οποία αναζητούνται.



Τα άτομα δραστηριοποιούνται στην εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς, χωρίς να διαθέτουν άδεια από την αρμόδια Αρχή και μην τηρώντας τους κανόνες ευζωίας τους.

Οπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα κατάστημα εμπορίας ζώων συντροφιάς και παροχής προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη φροντίδα τους στην περιοχή του Γέρακα, προέβαιναν σε παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς.

Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης τους, οι κατηγορούμενοι είχαν προβεί στην ανάρτηση, μέσω γνωστής διαδικτυακής ιστοσελίδας αγγελιών, περισσότερων από 86 αγγελιών πώλησης ζώων συντροφιάς, στις οποίες καταχωρούσαν επιχειρησιακούς αριθμούς τηλεφωνικών συνδέσεων, προκειμένου οι υποψήφιοι αγοραστές να έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους.

Στη συνέχεια και αφού έρχονταν σε συμφωνία με τους υποψήφιους αγοραστές για την τιμή πώλησης και τον τόπο της συναλλαγής, οι συλληφθέντες αναλάμβαναν τη μεταφορά των ζώων σε αυτούς, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό επιχειρησιακό όχημα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σχολή εκπαίδευσης σκύλων, εντοπίστηκαν εγκλωβισμένα σε κλουβιά και περισυλλέχθηκαν:

27 σκυλιά από διάφορες ράτσες,
γάτα ράτσας σφινξ και
γεράκι.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 ατζέντες-σημειωματάρια στα οποία κρατούνταν σημειώσεις με προκαταβολές χρηματικών ποσών,
29 κενά βιβλιάρια υγείας ζώων,
επιχειρησιακό όχημα με το οποίο πραγματοποιούνταν οι μεταφορές των ζώων,
2 επιχειρησιακές συσκευές τηλεφώνων και
3 σύριγγες.

Σημειώνεται ότι τα περισυλλεχθέντα ζώα παραδόθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να τύχουν της απαραίτητης προστασίας και φροντίδας.

Επιπλέον, για τις ανωτέρω πράξεις, στους κατηγορούμενους, βεβαιώθηκαν και διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 119.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων-Αρτέμιδος, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x