Επικαιρότητα

Για πρώτη φορά στο Περλ Χάρμπορ Ιάπωνας Πρωθυπουργός

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταβεί στο τέλος του μήνα στο Περλ Χάρμπορ, με την ευκαιρία ενός ταξιδιού του στη Χαβάη, όπου θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα επισκεφθώ το Περλ Χάρμπορ», δήλωσε ο Αμπε στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι θα βρίσκεται στη Χαβάη στις 26 και 27 Δεκεμβρίου για μια συνάντηση κορυφής με τον Ομπάμα, αλλά και για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης που σημειώθηκε πριν 75 χρόνια.

Πρόκειται για τον πρώτο Ιάπωνα πρωθυπουργό που επισκέπτεται το σημείο στο οποίο επιτέθηκε η Ιαπωνία εναντίον των ΗΠΑ στις 7 Δεκεμβρίου 1941, γεγονός που επίσπευσε την είσοδο των Αμερικανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίσκεψη του Αμπε πραγματοποιείται μετά το ταξίδι τον Μάιο στη Χιροσίμα του Μπαράκ Ομπάμα, του πρώτου εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που έχει μεταβεί στην ιαπωνική πόλη στην οποία οι Αμερικανοί έριξαν το 1945 την ατομική βόμβα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x