Επικαιρότητα

Ενώνονται με την πεζογέφυρα «Εσπλανάδα» το κέντρο της Γλυφάδας και η παραλία της

Η γέφυρα θα πάρει την ονομασία «Εσπλανάδα», θα ξεκινά από το Δημαρχείο και θα δίνει στους κατοίκους τη δυνατότητα περιπάτου, από το κέντρο της πόλης στην παραλία.

Ένα σχέδιο ετών είναι έτοιμο πλέον να υλοποιηθεί στον Δήμο Γλυφάδας. Μια μεγάλη πεζογέφυρα που θα ενώνει την πόλη με την παραλία της κι έτσι δεν θα χρειάζεται να διασχίζουν κάθετα οι κάτοικοι τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και προβλέπει ακόμη τη δημιουργία μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ.

Η γέφυρα θα πάρει την ονομασία «Εσπλανάδα», θα ξεκινά από το Δημαρχείο και θα δίνει στους κατοίκους τη δυνατότητα περιπάτου, από το κέντρο της πόλης στην παραλία. Παράλληλα, η ανάπλαση αυτή αναμένεται να αποφορτίσει το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας από το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης.

«Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα. Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 14 εκατ. ευρώ, για τη λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και διασύνδεση με το παραλιακό μέτωπο, όπως γράφει στο σχετικό ΦΕΚ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και πρόσθεσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για να εξασφαλίσουμε τη σπουδαία αυτή χρηματοδότηση. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x