Το βράδυ της Μ. Παρασκευής, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, έγινε η περιφορά του Επιταφίου σε κλίμα κατάνυξης. Στη Ζάκυνθο όμως, οι πιστοί προσήλθαν στη λιτανεία μερικές ώρες αργότερα
Πρόκειται για τη μοναδική περιφορά Επιταφίου που γίνεται τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου. Και φέτος, σε κλίμα κατάνυξης, πλήθος πιστών με ένα κερί στο χέρι, προσήλθαν στη λιτανεία.
Η περιφορά του Επιταφίου της Μητρόπολης, στην πόλη της Ζακύνθου, γίνεται κάθε χρόνο στις 4 τα ξημερώματα. Μάλιστα, ο Επιτάφιος δεν στολίζεται με λουλούδια, αλλά είναι επενδυμένος με κόκκινο βελούδο και φύλλο χρυσού και φέρει ξύλινο αμνό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zantenews.
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






