Επικαιρότητα

Η ισπανική σημαία κυματίζει στην ελληνική Βουλή

Συμβολική κίνηση έκφρασης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο από τον κορωνοϊό ισπανικό λαό.

Η ισπανική σημαία  κυματίζει εδώ και λίγη ώρα στο κτήριο του ελληνικού κοινοβουλίου μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ισπανικό  λαό εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19.   

Κατά τη συμβολική τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας,  συνόδευσε τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Αθήνα, Enrique Viguera, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών.



Παράλληλα, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, από σήμερα το απόγευμα κάθε βράδυ για το προσεχές τριήμερο, η πρόσοψη του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα φωταγωγηθεί  με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ισπανίας, όπως έγινε αντίστοιχα την περασμένη εβδομάδα για την Ιταλία.

Η πρωτοβουλία της ανάρτησης της ισπανικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προς τον κ. Τασούλα, ενώ ανάλογη εκδήλωση έπαρσης της ελληνικής και ισπανικής  σημαίας έγινε νωρίτερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x