Επικαιρότητα

Η Τουρκία στήνει σόου στην Αγιά Σοφιά - Επίδειξη στον Έβρο από τον γαμπρό του Ερντογάν

O Eρντογάν σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ακραίων ισλαμιστών ανακοίνωσε θα διαβαστεί μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία,

Φιέστα ετοιμάζεται μπροστά στην Αγία Σοφία με αφορμή την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης. Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από το χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και το βράδυ αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.


O Eρντογάν σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ακραίων ισλαμιστών ανακοίνωσε θα διαβαστεί μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, που σήμερα είναι μουσείο.

«Το απόγευμα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αλωσης που διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, στην Αγία Σοφία θα αναγνωστεί η προσευχή της Αλωσης και θα διαβαστούν προσευχές», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου είναι λίγο γενικόλογη και αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως αύριο δεν θα γίνει προσκύνημα της Παρασκευής, που είναι η ιερή ημέρα και προσκύνημα των μουσουλμάνων. Πιθανότατα θα διαβαστεί κάποιο σημείο από το Κοράνι μέσα από την Αγία Σοφία, όπως και διάφορες προσευχές, χωρίς να υπάρχουν πιστοί εντός του χώρου.

Επίδειξη στον Έβρο από το γαμπρό του Ερντογάν

Την ίδια ώρα και με αφορμή την επέτειο της Άλωσης, ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ δημοσίευσε μια πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους ακριβώς στον Έβρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως κωδικός πτήσης επελέγη ο αριθμός 1453 παραπέμποντας στην Άλωση. 



Συνελήφθη το «δεξί χέρι» του αρχηγού της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου

Αναταραχή προκάλεσε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, η σύλληψη ταγματάρχη, ο οποίος ήταν το «δεξί χέρι» του αρχηγού της στρατιάς του Αιγαίου.
Ο ταγματάρχης, κατηγορήθηκε ως γκιουλενιστής πραξικοπηματίας.

Μετά το 2016 και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος την οποία ο Ερντογάν αποδίδει στους γκιουλενιστές, έχει γίνει μαζική εκκαθάριση στο στράτευμα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x