Επικαιρότητα

Η τραγωδία με τον Μπάλντουιν έξυσε παλιές πληγές - Ο θάνατος του Μπράντον Λι στο «The Crow»

Ο Μπράντον Λι, γιος του Μπρους Λι, σε ηλικία 28 ετών πρωταγωνιστούσε στην ταινία The Crow όταν σε μια σκηνή γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.

Το δυστύχημα που σημειώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όταν το όπλο που χρησιμοποιούσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε, σύμφωνα με πληροφορίες, έξυσε παλιές πληγές.

Η τραγωδία αυτή θύμισε αρκετά την τραγωδία που σημειώθηκε το 1993 με θύμα τον γιο του Μπρους Λι.

Ο Μπράντον Λι σε ηλικία 28 ετών πρωταγωνιστούσε στην ταινία The Crow όταν σε μια σκηνή γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.



Σε μία από τις τελευταίες σκηνές που γύριζαν ο ηθοποιός που έπαιζε τον «κακό» πυροβόλησε τον Μπράντον στην κοιλιά. Για κάποια λεπτά δεν είχαν καταλάβει ότι τραυματίστηκε στα αλήθεια, όμως στην πορεία που είδαν ότι αιμορραγούσε τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Από τις έρευνες των αρχών διαπιστώθηκε ότι στην κάννη του όπλου είχε σφηνωθεί ένα άδειο φυσίγγι από προηγούμενο πυροβολισμό, έτσι όταν πυροβόλησε ο ηθοποιός τον Μπράντον, απελευθερώθηκε και τον τραυμάτισε θανάσιμα. 

Τα όπλα που χρησιμοποιούνται στις ταινίες, συνήθως ρίχνουν άσφαιρα, ή άδεια φυσίγγια με μια ειδική σκόνη που προκαλεί το εφέ ενός αληθινού πυροβολισμού.

Στην συγκεκριμένη ταινία όμως, η οποία ήταν low budget, είχαν αγοραστεί κανονικές σφαίρες τις οποίες είχαν προσπαθήσει να αδειάσουν μόνοι τους οι τεχνικοί.



Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι ο Λι ετοιμαζόταν να παντρευτεί την αγαπημένη του, Ελίζα Χάτον, μόλις θα τελείωναν τα γυρίσματα της ταινίας.

Η αδερφή του Μπράντον Λι, Σάνον, μετά το περιστατικό στο σετ του Rust, έγραψε στο Twitter: «Η καρδιά μας είναι με την οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς και στον Τζόελ Σόουζα, καθώς και σε όσους εμπλέκονται στο περιστατικό στο Rust. Κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να σκοτωθεί από όπλο σε γυρίσματα ταινίας. Τελεία.»

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x