Επικαιρότητα

Η Ινδία θέλει να αντικαταστήσει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου με την «Ημέρα Αγκαλιάς Αγελάδας»

Στο πλαίσιο ανόδου του ινδουιστικού εθνικισμού, η κυβέρνηση ζητά να γιορταστεί στις 14 Φεβρουαρίου όχι ο ξενόφερτος Άγιος Βαλεντίνος, αλλά η Ημέρα Αγκαλιάς Αγελάδας.

Καθώς οι ξενόφερτες τάσεις έχουν αλλοιώσει την ινδική κουλτούρα, για φέτος η ινδική κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες, αντί να περάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ερωτοτροπώντας με το έτερόν τους ήμισυ, να αγκαλιάσουν μια αγελάδα.

Σε ανακοίνωσή της αυτήν την εβδομάδα, η κρατική υπηρεσία προστασίας των ζώων ανακοίνωσε πως η «Ημέρα Αγκαλιάς Αγελάδας», μια νέα γιορτή που προστίθεται στις ινδικές παραδόσεις, θα τιμηθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

«Οι βεδικές παραδόσεις βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης, λόγω της εξάπλωσης της δυτικής κουλτούρας. Η λάμψη του δυτικού πολιτισμού μάς έχει κάνει να ξεχάσουμε τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η υπηρεσία περιγράφει τις αγελάδες ως «τη ραχοκοκαλιά τού ινδικού πολιτισμού», ενθαρρύνοντας τους πολίτες πως μια αγκαλιά σε αγελάδα στις 14 Φλεβάρη θα φέρει «συναισθηματικό πλούτο και ατομική και συλλογική ευτυχία».



Τις τελευταίες δεκαετίες, οι νέοι Ινδοί ολοένα και περισσότερο γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ημέρα με χριστιανικές ρίζες, και όπως οι Αμερικανοί συγκεντρώνονται σε πάρκα και εστιατόρια, ανταλλάσσοντας δώρα με τους συντρόφους τους.

Σημειώνεται πως στον Ινδουισμό οι αγελάδες θεωρούνται ιερές και πολλές φορές συνδέονται με τη μητρότητα. Είναι τέτοιας ιερότητας η σημασία τους για τους Ινδούς που σε πολλά κρατίδια, μεταξύ αυτών και στο Δελχί, απαγορεύεται η σφαγή τους.

Περί το 80% του ινδικού πληθυσμού είναι Ινδουιστές, 14% μουσουλμάνοι, ενώ το 6% που υπολείπεται, αποτελείται από χριστιανούς, σιχ, βουδιστές και τζαϊνιστές.

Η προσπάθεια να δοθεί στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου διαφορετικό πρόσημο γίνεται εν μέσω ανόδου του ινδουιστικού εθνικισμού -που πρεσβεύει πως «η πίστη και το δόγμα του ινδουισμού πρέπει να διαμορφώνουν το κράτος και τις πολιτικές του» - θιασώτης του οποίου είναι ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Πηγή: Η Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x