Επικαιρότητα

Οι ΗΠΑ καλούνται να αποκαλύψουν στοιχεία για πιθανή ύπαρξη UFO

Πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης.

Οι ΗΠΑ καλούνται να αποκαλύψουν στοιχεία για τα UFO μετά τον ισχυρισμό ενός πρώην αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών ότι η κυβέρνηση έχει στην κατοχή της «άθικτα και μερικώς άθικτα» οχήματα εξωγήινα.

Ο πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών Ντέιβιντ Γκρους, ο οποίος ηγήθηκε της ανάλυσης ανεξήγητων ανώμαλων φαινομένων (UAP) σε μια υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν σκάφη μη ανθρώπινης προέλευσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Πληροφορίες σχετικά με αυτά τα οχήματα αποκρύπτονται παράνομα από το Κογκρέσο, είπε ο Γκρους. Επισήμανε δε ότι όταν παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες για τα οχήματα στο Κογκρέσο υπέστη αντίποινα από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Έφυγε από την κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλιο μετά από 14 χρόνια καριέρας στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο Τζόναθαν Γκρέι, σημερινός αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών και Διαστημικών Πληροφοριών (Nasic), επιβεβαίωσε την ύπαρξη «εξωτικών υλικών» στην ιστοσελίδα Debrief, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε μόνοι».

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά από μια πληθώρα αναφορών που έχουν αναζωπυρώσει την προσοχή του κοινού στα εξωγήινα σκάφη.

Το 2021, το Πεντάγωνο δημοσίευσε μια έκθεση για το UAP που βρήκε περισσότερες από 140 περιπτώσεις θεάσεων UAP που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Η αναφορά ακολούθησε μια διαρροή από στρατιωτικά πλάνα που έδειχνε προφανώς ανεξήγητα γεγονότα στον ουρανό, ενώ πιλότοι του πολεμικού ναυτικού κατέθεσαν ότι είχαν συχνά συναντήσεις με παράξενα σκάφη στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ.

Σε μια συνέντευξη με τους δημοσιογράφους του Debrief, Leslie Kean και Ralph Blumenthal, οι οποίοι προηγουμένως είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη ενός μυστικού προγράμματος του Πενταγώνου που ερευνούσε UFO, ο Γκρους ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση και οι αμυντικοί εργολάβοι είχαν ανακτήσει θραύσματα μη ανθρώπινων σκαφών και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρα σκάφη.

«Δεν μιλάμε για πεζές προελεύσεις ή ταυτότητες», είπε ο Γκρους. «Το υλικό περιλαμβάνει άθικτα και μερικώς άθικτα οχήματα» τόνισε.

Ο πρώην αξιωματούχος δήλωσε στο Debrief ότι η ανάλυση έδειξε πως το υλικό αυτό είναι «εξωτικής προέλευσης»- που σημαίνει «μη ανθρώπινης νοημοσύνης, είτε εξωγήινης είτε άγνωστης προέλευσης».

«[Αυτή η αξιολόγηση βασίζεται] στις μορφολογίες των οχημάτων και τις δοκιμές της επιστήμης των υλικών και στην κατοχή μοναδικών ατομικών διατάξεων και ραδιολογικών υπογραφών», εξήγησε ο Γκρους.

«Το φαινόμενο της μη ανθρώπινης νοημοσύνης είναι πραγματικό. Δεν είμαστε μόνοι», δήλωσε ο Γκρέι. «Αυτού του είδους τα ευρήματα δεν περιορίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, και παρόλα αυτά μια παγκόσμια λύση εξακολουθεί να μας διαφεύγει», σημείωσε.

Το Debrief μίλησε με αρκετούς πρώην συναδέλφους του Γκρους, καθένας από τους οποίους εγγυήθηκε για τον χαρακτήρα του. Ο Καρλ Νελ, συνταξιούχος συνταγματάρχης, δήλωσε ότι ο Γκρους είναι «υπεράνω πάσης υποψίας». Σε μια αξιολόγηση επιδόσεων του 2022 που είδε το Debrief, ο Γκρους περιγράφεται ως «αξιωματικός με την ισχυρότερη ηθική πυξίδα».

Ο Νικ Πόουπ, ο οποίος πέρασε τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ερευνώντας UFO για το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD), δήλωσε ότι ο απολογισμός των Γκρους και Γκρέι για τα εξωγήινα ευρήματα είναι «πολύ σημαντικός».

«Όταν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν αυτές τις επίσημες καταγγελίες, το κάνουν με την γνώση πως αν κάνουν ψευδείς δηλώσεις, θα τιμωρηθούν είτε με ένα αρκετά βαρύ πρόστιμο ή/και φυλάκιση», δήλωσε.

Το Debrief ανέφερε ότι η γνώση του Γκρους για την ύπαρξη μη ανθρώπινων υλικών και οχημάτων βασίστηκε σε «εκτενείς συνεντεύξεις με αξιωματούχους πληροφοριών υψηλού επιπέδου». Είπε ότι είχε αναφέρει την ύπαρξη «προγράμματος ανάκτησης υλικού» UFO στο Κογκρέσο.

«Ο Γκρους είπε ότι οι επιχειρήσεις ανάκτησης σκαφών βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα επίπεδα δραστηριότητας και ότι γνωρίζει τα συγκεκριμένα άτομα, νυν και πρώην, που εμπλέκονται».

Η δημοσίευση των ισχυρισμών των Γρους και Γκρέι έρχεται μετά από τη δήλωση της επιτροπής που σύστησε η NASA για τη διερεύνηση ανεξήγητων ανώμαλων φαινομένων, ότι το στίγμα γύρω από την αναφορά συναντήσεων και η παρενόχληση όσων αναφέρουν θεάσεις εμποδίζει το έργο της.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x