Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Μόνο «Βόρειοι» τέλος οι Νότιοι - Εκτός ναυτικού η σημαία των Νοτίων λόγω ρατσισμού

Οι κινήσεις αυτές γίνονται καθώς οι ένοπλες δυνάμεις, αλλά και η χώρα στο σύνολό της βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές ερωτήσεις γύρω από τις φυλετικές διακρίσεις
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εργάζεται για να απαγορευθεί η σημαία της Συνομοσπονδίας σε όλους τους δημόσιους χώρους, των εγκαταστάσεών του, όπως επίσης στα πλοία και τα αεροσκάφη του» όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται καθώς οι ένοπλες δυνάμεις, αλλά και η χώρα στο σύνολό της βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές ερωτήσεις γύρω από τις φυλετικές διακρίσεις και ενώ κλιμακώνεται το κύμα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας σε όλη την αμερικανική επικράτεια, μετά το βίαιο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια αστυνομικών στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

Σε ανακοίνωσή του, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι ο ναύαρχος Μάικ Γκίλντεϊ, που ηγείται του σχεδιασμού των ναυτικών επιχειρήσεων, έχει δώσει σχετικές οδηγίες στους επιτελείς του για την έκδοση διαταγής που θα απαγορεύει τη σημαία “από όλους τους δημόσιους χώρους και τους χώρους εργασίας των εγκαταστάσεων, τα πλοία, τα αεροσκάφη και τα υποβρύχια.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x