Επικαιρότητα

Ισόβια κάθειρξη για 6 γκιουλενιστές δημοσιογράφους

Με την κατηγορία ότι βοήθησαν το «δίκτυο»
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Μεχμέτ Αλτάν, καθηγητής Οικονομικών και δημοσιογράφος, και ο δημοσιογράφος αδελφός του Άχμετ, κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν «κωδικοποιημένα» μηνύματα στη διάρκεια ενός τηλεοπτικού τοκ σόου μία ημέρα πριν από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Σε ισόβια καταδικάστηκαν 6 δημοσιογράφοι στην Τουρκία με την κατηγορία ότι βοήθησαν το "δίκτυο" το οποίο, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο Μεχμέτ Αλτάν, καθηγητής Οικονομικών και δημοσιογράφος, και ο δημοσιογράφος αδελφός του Άχμετ, κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν «κωδικοποιημένα» μηνύματα στη διάρκεια ενός τηλεοπτικού τοκ σόου μία ημέρα πριν από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η Ναζλί Ιλιτσάκ, άλλη μία εξέχουσα δημοσιογράφος, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη. Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια κατηγορούμενοι για απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος και ανατροπή της κυβέρνησης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x