Επικαιρότητα

Ισραήλ: Νέα επίθεση στην Ιερουσαλήμ - Μυρίζει ξανά «μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή

Νέα επίθεση με πυρά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ με δύο τραυματίες - Ο στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη - Σύλληψη 42 υπόπτων.

Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη μέση ανατολή προκαλεί η κλιμακούμενη ένταση των τελευταίων εβδομάδων, με αποκορύφωνα την χθεσινή επίθεση ενόπλου – Παλαιστίνιου σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ – έξω από συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με 7 νεκρούς.

Σήμερα, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νέα επίθεση με πυρά κοντά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσαν η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Ισραήλ και μετέδωσε ο Στρατιωτικός Ραδιοσταθμός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Jerousalem Post, τα δύο θύματα είναι πατέρας και γιος, 45 και 22 ετών αντίστοιχα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση - με τραύματα στο άνω μέρος του σώματός τους - στο νοσοκομείο.



Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε», χωρίς να διευκρινίσει αν τραυματίστηκε ή είναι νεκρός, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

Χθες, μετά την αιματηρή επίθεση, Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γάζας πανηγυρίζοντας και καίγοντας σημαίες του Ισραήλ.

Η επίθεση κοντά στη συναγωγή - στη Νέβε Γιαακόβ, συνοικία όπου κατοικούν ισραηλινοί έποικοι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - σημειώθηκε την επομένη επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που στοίχισε τη ζωή σε 9 Παλαιστίνιους.

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε το μακελειό ενώ η επίθεση, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατικό συμβάν», εγείρει φόβους για κλιμάκωση της βίας, έπειτα από πολλούς μήνες έντασης στη Δυτική Όχθη.

Σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού» οι ισραηλινές αρχές



Σήμερα η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 42 άτομα. «Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη», διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η ισραηλινή αστυνομία σημείωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης από τις IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), αποφασίστηκε να ενισχυθεί η Μεραρχία της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) με ένα επιπρόσθετο τάγμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η Χεζμπολάχ - η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από το Ιράν - εξήρε σήμερα την επίθεση που πραγματοποίησε ο Παλαιστίνιος ένοπλος.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x