Επικαιρότητα

Βίντεο: Κάτοικοι κατέγραψαν την πτώση του φλεγόμενου αεροσκάφους έξω από την Καβάλα

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.

Έντονη αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων στον κάμπο των Αντιφιλίππων, μετά την πτώση αεροσκάφους στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.



Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα.



Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, τόνισε το πρωί της Κυριακής ότι πέταξε drone για να εκτιμηθεί η κατάσταση, ενώ γνωστοποίησε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να εκκενωθεί ο οικισμός των Αντιφιλίππων, ο οποίος έχει περίπου 1.200 κατοίκους. Ο ίδιος είπε ότι έχει απομονωθεί σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή.

Σημείωσε δε ότι οι αναζωπυρώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στα πυρομαχικά, που φέρεται να μετέφερε το An-12. Η τοξικότητα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είναι σε καλό επίπεδο, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι ομάδες πυροτεχνουργών του στρατού άρχισαν να επιχειρούν στην τοποθεσία όπου κατέπεσε το αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου Antonov An-12.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x