Νέες καταγγελίες εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε τον Νίκο Κοτζιά για στημένο διαγωνισμό το 2015 προκειμένου να λάβει συγκεκριμένη εταιρεία την έκδοση βίζας από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων για τις καταγγελίες του και ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια με εντολή του Νίκου Κοτζιά να καταστραφούν αλλά ανακτήθηκαν από τα κομπιούτερ.

Παράλληλα έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έρχεται στο φως και για «μαύρη Παρασκευή» για τον Νίκο Κοτζιά. Ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο να απολυθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, που λειτούργησαν εκ μέρους συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι ως Έλληνες διπλωμάτες.

Επιπλέον απείλησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν προσπαθήσουν να καλύψουν τον Νίκο Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση. Ανέφερε ότι για την υπόθεση είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το υπουργικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την βουλευτική ασυλία του και από βουλευτής αν προκύψει ευθύνη του για την κατάθεση των απόρρητων εγγράφων που παρουσίασε στη Βουλή.

Πηγή: www.skai.gr