Επικαιρότητα

Καταιγίδα εμπόδισε τη διάσωση 32 μελών πληρώματος φλεγόμενου πλοίου

Καταιγίδα εμπόδισε τα σωστικά συνεργεία να πλησιάσουν τα 32 μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου από τη Δανία που είχαν παγιδευτεί σε αυτό, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Τρία ελικόπτερα από τη Νορβηγία εκλήθησαν να παράσχουν βοήθεια στην επιχείρηση διάσωσης. «Το πρώτο ελικόπτερο έκανε προσπάθεια να διασώσει 12 από τα μέλη του πληρώματος χωρίς όμως αποτέλεσμα, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή», δήλωσε αξιωματούχος. «Δεν βρίσκονται ωστόσο σε άμεσο κίνδυνο».

Η πυρκαγιά είχε περιοριστεί στο πίσω μέρος του πλοίου, ωστόσο οι προσπάθειες κατάσβεσής της δεν ήταν αποτελεσματικές. «Οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες και αυτό περιορίζει τις επιλογές μας», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι ριπές των ανέμων της σφοδρής καταιγίδας που ξέσπασε στη Νορβηγική θάλασσα έφταναν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα ενώ τα κύματα ξεπερνούσαν τα 15 μέτρα σε ύψος.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x