Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην Πολεμική Αεροπορία, μετά από την πτώση μαχητικού αεροσκάφους τύπου Α-7 Corsair στην Κομοτηνή.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι κάτοικοι είδαν ένα αλεξίπτωτο να ανοίγει, λίγο πριν το αεροσκάφος συντριβεί στο έδαφος.
Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, πεζοπόρα τμήματα του Στρατού που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή και ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης, βρήκαν τον χειριστή του αεροσκάφους, σώο, στην περιοχή.
Ο άνδρας είχε προλάβει να ανοίξει το αλεξίπτωτο και να εγκαταλείψει έγκαιρα το αεροσκάφος.
Αυτή την ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, για προληπτικούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος έπαιρνε μέρος σε διακλαδική άσκηση που προέβλεπε την ενίσχυση πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς.
Οι πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων αξιωματικών, κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθει ή να διαψευστεί από τις έρευνες που θα ακολουθήσουν.
Πηγή: Newsbeast.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






