Επικαιρότητα

Κατρούγκαλος: «Σε ένα μήνα πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν έχουμε κάνει σε 40 χρόνια»

«Πρότεινα την δημιουργία Εurogroup για τα εργασιακά όπως και στα οικονομικά» δήλωσε ο Υπουργός Εργασία κ. Κατρούγκαλος

Σε δηλώσεις του που έκανε σήμερα κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι στην πρόσφατη άτυπη σύνοδο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ πρότεινε να υπάρξει στο μέλλον και ένα Eurogroup για θέματα εργασίας αντίστοιχο με τα Εurogroup των οικονομικών.

Σε ότι αφορά το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα δήλωσε ότι «στόχος είναι η μεταρρύθμιση που θα γίνει να δημιουργήσει ένα σύστημα ενιαίων κανόνων που θα ισχύουν τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να είναι ένα δίκαιο ανταποδοτικό σύστημα, που δεν θα μοιράζει συντάξεις φιλοδωρήματα. Nα βρούμε ένα γενικό ισοδύναμο και να ξεπεράσουμε τις απαιτήσεις του μνημονίου που θα οδηγήσουν σε μειώσεις των χαμηλόμισθων συντάξεων».

Όσο για το χρονικό διάστημα που πρέπει να γίνουν όλα αυτά, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «Τα χρονικά όρια είναι πολύ πιεσμένα. Όπως είπα και αλλού, σε ένα μήνα θα πρέπει να κάνουμε ότι δεν έχουμε κάνει σε 40 χρόνια. Τα πλαίσια είναι ασφυκτικά. Όμως δεν έχουμε άλλα περιθώρια»

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμά του στις επόμενες ημέρες, το οποίο περιλαμβάνει ταξίδι στην Λίμα του Περού για την ετήσια συνδιάσκεψη του ΔΝΤ (όπου θα συναντηθεί και με την Ντέλια Δελκουλέσκου), συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΙLO στη Γενεύη στις 12 Οκτωβρίου, και ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 13 Οκτωβρίου με θέμα τις εργασιακές αλλαγές στην Ελλάδα.

Στις 14 Οκτωβρίου, ο κ. Κατρούγκαλος θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ στις 15 Οκτωβρίου θα δώσει στην δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής για το Ασφαλιστικό.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x