Επικαιρότητα

Κεραμέως για Πανελλήνιες σε ΣΚΑΪ: Καμία κατεύθυνση στα θέματα - Ανεξάρτητη η επιτροπή

Η υπουργός Παιδείας, είπε ότι ενδέχεται να συνεχιστεί η τηλεδιδασκαλία των μαθητών και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Ανεξάρτητη επιτροπή επιλέγει τα θέματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές των Πανελλαδικών με όρους απόλυτης εχεμύθειας, «δεν δίνεται οιαδήποτε κατεύθυνση», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απαντώντας στις ανησυχίες που εκφράζονται πως τα θέματα φέτος θα είναι πολύ εύκολα και μπορεί να ευτελιστεί η διαδικασία. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι το υπουργείο μείωσε την εξεταστική ύλη και οι υποψίφιοι θα εξεταστούν με βάση την ύλη που έχουν διδαχεθεί μέσα στις σχολικές τάξεις.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε τους τρεις άξονες με βάση τους οποίους κινείται το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία.

α. Σύγχρονη τηλεδιδασκαλία: Γίνεται κανονικά η παράδοση των μαθημάτων. Μπορεί να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

β. Ασύγχρονη διδιδασκαλία: Ετεροχρονισμένα αποστέλλεται διδακτική ύλη μέσα από τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες. Υπήρξαν δυσκολίες αλλά εξελισσόμαστε συνεχώς.

γ. Εκπαιδευτική τηλεόραση: Αφορά κυρίως μαθητές δημοτικού. Παρακολουθούν πάνω από 100.000 μαθητές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που παραδίδουν τα μαθήματα.

Σχετικά με τα Πανεπιστήμια, τόνισε ότι προχωρούν εξαιρετικά τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα φτάνοντας το 96,5%, πως η ύλη καλύπτεται και πως η εξεταστική θα καθοριστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x